Inlägg

Sverige Världsmätare 2018

Sverige tog hem Ishockey VM 2018. Detta stod klart efter en spännande final mot Schweiz. Schweiz hade på vägen till finalen slagit ut både Finland och Kanada. Men i finalen så blev det alltså Sverige som gick segrande ur striden. Sverige vann efter straffar, då det stod 2-2 efter full tid och förlängning.

download (15)

NHL 17/18

NHL 2017/18 befinner sig i slutspurten av grundserien. Regerande mästaren Pittsburgh Penguins var inför säsongen stora favoriter. Efter 76 omgångar är förra årets Stanley Cup-vinnare tvåa i sin division med endast Washington framför sig. Det är dock inte särskilt många som tror att “Pingvinerna” ska återupprepa förra årets bragd. Laget före Pittsburgh är som sagt Washington Capitals som stått för en bra säsong. De senaste veckorna har Niclas Bäckström fått mycket beröm då han öst in poäng för sin klubb.

Las Vegas årets överraskning

Inför säsongen var den stora förändringen att serien uttökades med ett nytt lag. Att spela Hockey mitt i öknen händer bara i USA, (och Dubai) och många var skeptiska till om Las Vegas ens skulle ta sig vidare till slutspel. Efter 76 omgångar leder Golden Knights Pacific Division och blev första debuntanten någonsin att klara över 100 poäng under debutsäsongen. En överraskande stjärna är svenske William Karlsson som stått för över 40 mål. Det tar in honom på en lista där endast nio svenska spelare finns. Las Vegas har gått från hånade till att vara en av favoriterna att hem hela Stanley Cup.

New York Rangers fiasko

Alla svenskar önskar i princip alltid lycka ut svenska stjärnmålvakten Henric Lundqvist. “King Henric” har haft en tung säsong och redan innan serien var slut beslutade ägarna att sälja av stora delar av laget för att istället bygga för framtiden. Någon som blev kvar var dock Mika Zibanejad. Svensken har varit i hysterisk form den senaste tiden och gjort mål fem matcher i rad, i skrivande stund. Glädjande för förbundskapten Richard Grönborg är att svensken vill spela VM då det redan är klart att Rangers missar Stanley Cup.

De slåss om Stanley Cup

Tillsammans med överraskningen Las Vegas har Tampa Bay, Nashville, Winnipeg och Boston plockat flest poäng. Det är de lagen som känns hetast för tillfället och ingen blir särskilt förvånad om något av dessa lagen står som slutsegrare efter Stanley cup slutspelet. Glädjande är att vi har många svenskar i NHL och det skulle vara mycket förvånande om ett av de vinnande lagen inte innehåller några svenskar.